20 octombrie 2013

Popcorn caramel



Numai bune de rontait la un film ;) ... Reteta am preluat-o de la o fata minunata : Gaby Duceag >:D<

Ingrediente:   

  • boabe de porumb pentru popcorn
  • 150 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • ulei


Mod de preparare:   

     Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem boabele de porumb.Acoperim cu un capac si lasam pana au ''inflorit'' toate si nu mai fac POC :))
    Separat punem pe foc o tigaie in care punem zaharul .Amestecam in continuu pana se topeste si capata o culoare maronie.
   Dam de pe foc si adaugam frisca lichida.Amestecam pana se dilueaza totul dupa care adaugam untul la temperatura camerei.Amestecam bine.
   Adaugam apoi popcorn-ul si amestecam incat sa acoperim totul cu caramel.
   Sunt bune si calde...si reci  :)

POFTA BUNA !!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu