25 ianuarie 2014

Chocolate crinkles


Niste biscuiti tare buni... Necesita ceva  timp , dat fiind faptul ca aluatul trebuie lasat la frigider cel putin 3-4 ore inainte de a putea forma biscuitii si a-i coace insa asteptarea merita ;)  ... Ingredientele sunt putine si la indemana oricui.Asa ca de ce sa nu ii incercati ???

Ingrediente: 

  • 1 ou 
  • 50 gr zahar 
  • 110 gr ciocolata neagra 
  • 30 gr unt 
  • 110 gr faina alba 
  • 1\2 lingurita praf de copt 
  • 1 varf de sare 
  • zahar tos si zahar pudra pentru '' tavaleala'' 
Mod de preparare: 

     Intr-un bol mixam oul impreuna cu zaharul pana devin o crema de culoare deschisa.
     Separat topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam apoi sa se raceasca putin.
     Adaugm ciocolata calda la compozitia de ou si zahar si amestecam incet .


   Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si varful de sare si amestecam bine toate ingredientele. 
   Obtinem o crema lipicioasa .Acoperim bolul si dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore.


   Formam din compozitie bilute de marimea unei nuci ,le tavalim mai intai prin zahar tos apoi le tavalim prin zahar pudra.
   Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam bilele formate lasand distanta intre ele.


   Dam tava la cuptor ,la 170 grade Celsius pentru 10 minute. NU MAI MULT  !!! 
   Lasam la racit si servim .

   POFTA BUNA !!! 






4 comentarii: