11 ianuarie 2014

Pizza cu ton si porumb dulce


Cine nu adora pizza ? Cea cu ton e preferata mea !!! Asa ca vin sa va prezint reteta ;) .Usor de facut ,cu un blat ce nu necesita neaparat timp de dospire...Perfecta oricand ...la orice ora ;) !!!

Ingrediente:
  • 250 gr faina 
  • 1\2 cub drojdie proaspata ( puteti folosi si drojdia uscata)
  • 125 ml apa 
  • 1\2 lingurita cu sare 
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 cutie cu ton 
  • 100 gr porumb dulce din conserva
  • suc de rosii 
  • busuioc
  • zahar 
Mod de preparare:

     Dizolvam drojdia in apa calda ( nu fierbinte) .
     Intr-un bol punem faina,adaugam drojdia ,sare,ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic .
                              NU NECESITA TIMP DE FRAMANTARE !!! 
     Separat amestecam sucul de rosii cu putin zahar si busuioc proaspat tocat marunt .
     Intindem aluatul in forma rotunda ( sau dupa preferinta fiecaruia ).Ungem suprafata cu sucul de rosii ,apoi punem tonul maruntit si porumbul dulce scurs de apa din conserva.
     Punem pizza in tava si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce se rumeneste frumos pe margini.
    Se serveste calda.

POFTA BUNA !!! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu