10 martie 2014

Iahnie de fasole


Daca sunteti iubitori de carne puneti si niste carnati dar va asigur ca varianta de post este delicioasa :) .
Pentru reteta m-am inspirat de la  Bucatarul Maniac  :)

Ingrediente:
  • 500 gr fasole ( culoarea si tipul dupa placul fiecaruia ) 
  • 1 ceapa 
  • 2 morcovi
  • 2 frunze dafin 
  • cimbru 
  • marar 
  • 250 ml suc de rosii 
  • sare
  • piper
  • 3 linguri cu ulei
Mod de preparare:

      Fasolea o spalam si o punem la apa rece cu o seara inainte .Astfel bobul de fasole se va umfla si va fierbe mult mai usor.
      A doua zi scurgem fasolea de apa in care a stat,punem din nou apa si punem fasolea la fiert.Schimbam apa de cateva ori .
     Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
     Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem in doua pe lung si apoi rondele .
     Punem uleiul in tigaie si punem la calit ceapa impreuna cu morcovii pana se inmoaie.
     Adaugam fasolea ( scursa) ,foile de dafin,cimbrul si apa calda cat sa acopere fasolea .Lasam la fiert la foc mic pana ce bobul de fasole este fiert ( este moale) .Daca este nevoie mai adaugati apa.
     Adaugam sucul de rosii ,mararul,sare si piper dupa gust.Lasam inca 5 minute la foc mic.
     Se serveste calda cu mamaliguta fierbinte si ceva muraturi alaturi :) ( Eu am servit cu varza rosie )

POFTA BUNA !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu