7 septembrie 2015

MUSACA DE CARTOFI CU CARNATI


Sa spun ca este delicios ??? Trebuie sa faceti si voi ca sa va convingeti ... Am inlocuit carnea tocata normala cu cea de carnati ...sa inlocuiti si voi si sa vedeti cat de bun este ...este cu mult mai delicios >:D<

Ingrediente :  

  • 1 kg cartofi 
  • 1 ceapa galbena mica 
  • 1 morcov 
  • 6 carnati 
  • 1 lingurita knorr 
  • 2 lingurite concentrat de bulion 
  • 100 gr smantana 
  • patrunjel proaspat 
  • ulei 
  • sare
  • piper 
Mod de preparare :     


   Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca . 
   Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt . Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem mai intai in doua pe lung apoi il feliem . 
   Intr-un bol desfacem carnatii si punem carnea aruncand matele. Maruntim bine carnea cu ajutorul unei furculite . 
   Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins , punem ceapa impreuna cu morcovul si lasam la foc potrivit amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn . 
   Adaugam apoi carnea ,sare si piper dupa gust ,si amestecam .Lasam la calit la foc potrivit pana ce carnea si-a schimbat culoarea .
   Punem concentratul de bulion ,putina apa ,knorr-ul si dam la foc potrivit , lasand sa fiarba ,amestecand din cand in cand . 
   Cartofii fierti ii feliem in felii subtiri . 
   Punem ulei intr-o tigaie si prajim usor feliile de cartofi pe ambele parti . Le scoatem apoi pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . 
   Intr-un vas pentru cuptor asezam un strat de cartofi .Presaram putina sare  dupa care punem un strat din carne si incheiem cu un nou strat de cartofi .
   Ungem suprafata cu smantana si presaram putina sare .
   Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 10-15 minute . ( sau pana ce cartofii s-au rumenit usor ) 
   Presaram patrunjel proaspat tocat si servim . 
   Se serveste atit cald cat si rece . 
   
Pofta buna ! 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu