15 septembrie 2015

Salata cu orez



O salata rapida si gustoasa ...

Ingrediente : 

  • 320 gr orez 
  • 125 gr rosii tip datterini
  • 2 morcovi mici 
  • 100 gr fasole verde
  • 50 gr mix ciuperci 
  • 2 oua 
  • ulei de masline 
  • sare
  • piper 
Mod de preparare :  


  Spalam orezul si il fierbem respectand la o parte de orez - trei parti de apa, adaugand sare. Eu am folosit un orez cu bob lung, indicat pentru salate. Cand orezul a fiert , il punem intr-un castron si il lasam sa se raceasca . 
  Separat curatam morcovii de coaja, ii spalam , ii taiem intai in doua pe lungime apoi il taiem rondele. 
  Fasolea verde o rupem la capete apoi in bucati mai mici si o fierbem zece minute in apa cu sare.         Cand a fiert ,o scurgem bine de apa. 
  Intr-un ibric punem apa, adaugamn ouale si le fierbem 10 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Dupa acest timp punem ouale sub jet de apa rece, astfel se vor curata mai usor de coaja . Curatam ouale de coaja si le taiem in opt felii fiecare pe lungime . 
  Rosiile le spalam , si le taiem in patru pe lungime . 
  In castronul cu orez, (cand acesta s-a racit ) adaugam morcovii, fasolea verde, ciupercile ,punem sare si piper dupa gust si amestecam cu ulei de masline .Punem apoi rosiile si ouale . 
  Pentru un plus de gust adaugati otet balsamic . 
  Servim salata rece ! 
  
Pofta buna ! 

2 comentarii: